Yeter artık Şenol hocam.

31.05.2011 04:59

 

Yeter artık Şenol hocam.
 

Uzun bir süre yazmadık. Son yazılarımızda Trabzonspor’un şampiyonluk yolundaki engellerini yazmaya çalıştık. Ama öyle bir noktaya geldik ki doğruları yazmanın Trabzonspor’umuza zarar verme ihtimali vardı. İnanmadıklarımızı da birilerini memnun etmek için yazmamız da mümkün değil. Gelinen noktada yazdıklarımda haklı çıktığım için çok üzgünüm.

Geçen sezon Trabzonspor’a şampiyonluğu kaybettiren hatalar aynen devam ediyor.

Bir gerçek var. Trabzonspor iyi yönetilemiyor. Bu da çok normal Trabzonspor’u yönetenler rakiplerle kıyaslandığında durum ortada.

Yazdım, yazacağım Bizim yöneticilerimizle rakiplerimizin yönetimlerini yan yana yazın ne dediğimi anlarsınız. Asla ekonomik güç veya insanlık açısından değerlendirmiyorum. Hatta inanıyorum ki adamlık konusunda bizimkiler çok öndedir.

Ama konu yönetimse hele Trabzonspor gibi büyük bir takımı yönetmekse durum ortada. Rakiplerimizdeki binlerce kişiyi çalıştıran eğitimli kariyerli insanlar bizde ise?...  Kıyas bile yapılamaz.

Trabzonspor bu eksiğini kapatabilir mi? Evet

Bu eksiği kapatacak yalnız ve ancak Şenol Güneş’tir. 

Şenol Güneş bilgi ve donanımıyla sadece Trabzonspor futbol takımını değil tüm kulübü en iyi yönetecek kişidir. Hatta belki de Türkiye’nin en iyisidir.

Tesislerin kapısından içeri Şenol Güneş ve hatta Özkan Sümer giriyorsa kulüpteki hiçbir önemli iş yöneticilere bırakılmamalı.

Hatırlayalım Eskişehirspor maçı sonrası Şenol Güneş maçın Cuma günü olmasını basın toplantısında eleştiriyor. Ancak ertesi gün TFF olayın Trabzonspor yöneticisi Hasan Yener’in bilgisi dahilinde olduğunu açıklıyor. Şenol hocamda ses yok. Cuma maçına nasıl Hasan Yener karar verebilir. Nasıl şenol hocanın fikri alınmaz. Şenol hocam bu olan bitenin gereğini neden yapmaz.

Şenol Güneş’in olduğu yerde kararları Hasan Yener üstelik de Şenol hoca'nın görüşünü almadan veriyorsa sonuç böyle olur. Aynı sorun Sivas- Fener maçı bilet dağılımında da oldu.

Gelelim Şenol Güneş’e. Güneş bu konularda neden ağırlığını koymaz? Nasıl tahammül eder? Gelecek yıl da aynı olaylar olacak mı?

Gelelim esas güncelimiz transfer meselesine. Hala Trabzonsporlular devre arası transferleri kimin yaptığını bilmiyor. Mehmet Çakır’ı kim aldı? Güneş almışsa neden oynamaz? Güneş’e rağmen alınmışsa neden bunu sineye çeker? Polonyalıları kim aldı? 

Bugün de transferde anlaşılan oyuncular var. Şenol Güneş bu transferlerin neresinde? Bilen var mı? Bu transferleri isteyen Şenol Güneş mi değil mi?

Barış Özbek transferine tepki var.  Şenol Güneş çıkıp ben istedim dese taraftar aslan gibi arkasında durur.  Bucasporlu Sercan transferi ile ilgili Trabzonspor taraftarı bile gırgır geçiyor.  Şenol Güneş ben istedim dese ne olur. Ya da eğer Güneş’e rağmen yapılıyorsa o zaman da bunlara bir dur demesi gerekmez mi?.

Şenol Güneş’in başında olduğu takım yanlış transfer yapar mı? Hayır.

O zaman bu ortada dolanan isimler ne?

Şenol Hocam! Yeter artık... Hiçbirimiz senin kadar Trabzonsporlu olamaz. Hiç kimse de bu işi senin kadar bilemez. Senin olduğun yerde önemli kararlar Şener’e, Yener’e, Şakar’a bırakılamaz.

Unutma bu taraftar senin arkanda. Yöneticileri de yönet.

Trabzonspor’u yeniden şahlandıracak olan yalnız ve ancak sensin.

''