Cemil İpekçi Bodrum'da Moda Okulu Açacak

15.02.2011 00:23

 
 

 

 

 

 

 

Bodrum2ipekçi, Belediyeye 3 Sivil Polisle Geldi
Cemil İpekçi Bodrum'da Moda Okulu Açacak 

 

 CEMİL İPEKÇİ BODRUM'DA MODA OKULU AÇACAK
ÜNLÜ modacı Cemil İpekçi, Anadolu kentlerinde başlattığı `Kadınlarımız Moda ile Buluşuyor Projesi' kapsamında ilkini 2 yıl önce Mardin'de açtığı ve yöre kadınlarının moda ve tasarım çalışmaları yatığı `Geleneksel Kıyafet Tasarımı ve Üretim Okulu'nun 2'ncisini yaz aylarını tatilde geçirdiği Bodrum'da açacağını söyledi.

Projenin detaylarını konuşmak için tatilini geçirdiği Bodrum'da Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ile makamında biraraya gelen İpekçi, işsiz evkadınlarına meslek kazandıracağını belirtti. Hizbullah operasyonlarında ele geçirilen dokümanlarda evi ve işyeri adresiyle krokileri çıkan Cemil İpekçi, Bodrum Belediyesi'ne, 3 sivil polisle geldi. Mayıs ayında açmayı planladığı okulda 300 ev kadınının moda tasarımı eğitimi alacağını belirten İpekçi "Yurtdışından getireceğim 12 moda uzmanı 1 yıl boyunca Bodrum'da evkadınlarına parasız eğitim verecek. Okulda moda eğitiminin yanı sıra İngilizce, tiyatro, müzik ve resim dersleri de verilecek. Yeterli eğitim düzeyine ulaşan evkadınlarımızın yanı sıra modaya meraklı gençlerimiz de burada kendi tasarımlarını çizmeye ve dikmeye başlayacak. Tasarladıkları ürünleri kendi imzalarıyla satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacak. Belediyenin de desteklerini alıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Sevgililer Günü'nün kandile denk gelmesini ilginç olarak niteleyen İpekçi, "Sevgililer Günü aslında batılılara yönelik. Ancak bu yıl Hazreti Muhammed'in doğduğu güne denk geldi. Yukarısı bile artık diyor ki `Batısı doğusu kalmadı. Ben de tekim.' Son olarak artık hepimiz şeffaf hükümetler bekliyoruz. Ancak kendiniz şeffaf olmadan hükümetler şeffaf olamaz. Milletçe artık şeffaf olma dönemimiz geldi. Mevlana'nın dediği gibi ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün" dedi.

Cemil İpekçi'nin projesine belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Kocadon "Belediyemiz Fen İşleri Servisi'yle yer tespiti konusunda çalışacağız" dedi.
''